Workshops

Collapse Show info

Concert fotografie
Hou jij van fotograferen en wil je ervaring op doen in de concertfotografie? In samenwerking met Buro Ruis organiseer ik de workshop Concertfotografie. De workshop vindt plaats in poppodium Hedon in Zwolle tijdens de Hedon Try-Outs. Vooraf krijg je uitleg over zaallicht en hoe je hier het beste mee om kunt gaan en vervolgens ga je deze kennis direct in de praktijk oefenen tijdens de Hedon Try-Outs. De workshop wordt in een kleine groep van maximaal vijf deelnemers gegeven.

Kosten zijn 35,- p.p. en is 10,- voor studenten op vertoon van hun schoolpas. Prijs is inc drankje aan de bar

Model Fotografie
Vind je fotograferen fantastisch en wil je graag leren hoe je het beste samen werkt met modellen, je onderwerp op zijn of haar gemak stelt om zo het mooiste beeld te krijgen? Ik leer je dit graag in mijn workshop “Model Fotografie” op deze middag gaan we aan de slag in mijn studio aan huis en op locatie. Je leert samenwerken met een model, gaat bezig met emoties uitlokken voor mooie foto’s. Ik verwacht dat je een eigen camera mee neemt. Daarnaast is een eigen laptop is handig om mee te doen met foto’s bewerken in Adobe Lightroom tijdens het nabespreken.

Kosten zijn 65,- voor de workshop van 11:00 tot 17:00 (inc lunch).

Lightroom
Tegenwoordig is het maken van foto’s voor een groot deel computer werk, in de workshop Lightroom leer je werken met het programma ‘Adobe Lightroom’. Ik loop je door de stappen heen die je nodig hebt om tot een goede eindselectie en resultaat te komen. Je leert het importeren en beheren van de foto’s in Lightroom en op je computer. Daarna gaan we met basis bewerkingen verder en leer ik je tips en trucks voor gevorderden. Ook leer je werken met presets, en hoe je die zelf maakt.

De workshop is van 13:00 tot 17:00. Kosten zijn 55 euro per persoon.

Sterren en nacht fotografie
Fantastische beelden maken ook in de nacht? Dat is zeker mogelijk als je de workshop sterren en nachtfotografie volgt!
Je leert de belichting voor je foto’s uitrekenen, en de camera instellingen die je nodig hebt gebruiken. Hiernaast leer je intresante nachtbeelden opzoeken en composeren. Ook gaan we bezig met de nabewerking die specifiek voor nachtfotografie nodig is.
Voor deze workshop heb je een eigen camera nodig (met m / manuele stand) en een (stevig) statief.

De workshop is van 13:00 tot 17:00. Kosten zijn 55 euro per persoon.

Basisworkshop
Wil je beginnen met fotografie maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Of heb je een mooie camera maar weet je nog niet zo goed hoe je er een mooi resultaat uit krijgt? Dan is de basisworkshop iets voor jou!
Je leert omgaan met de basisfuncties van jouw eigen camera. Je leert hoe foto’s ontstaan en waar je daarbij rekening mee moet houden. We gaan het hebben over hoe sluiters en lenzen werken en wat je daar allemaal mee kan. Daarnaast leer je ook werken met lichtgevoeligheid van de camerasensor.

De workshop is van 13:00 tot 17:00. Kosten zijn 55 euro per persoon.

Gevorderden workshop
Fotografeer je al een tijdje en wil je je fotografie naar een hoger niveau brengen? Kom dan de gevorderden workshop volgen!
Je leert de scherpte en diepte in je foto’s manipuleren. We gaan bezig met het vastleggen van complexe bewegingen en hoe je dat het beste doet en waar je op moet letten. Ook gaan we bezig met composities maken van je foto, welk beeld wil je creëren? Hoe moet je onderwerp in het veld komen, wat is je achtergrond, kan je door te bewegen dit aanpassen en veel meer leer je!

De workshop is van 13:00 tot 17:00. Kosten zijn 55 euro per persoon.

—–
Aanmelden voor een van de workshops kan door een mail te sturen naar: dmvdberg@gmail.com o.v.v. de workshop soort.
Voor groepsarrangementen kunt u contact met mij opnemen voor mogelijkheden en prijzen.